IA Sibiu- cum sa te regasesti pe tine insuti

IA Sibiu- cum sa te regasesti pe tine insuti

Eram datoare cu un articol despre IA Sibiu. Astazi, de 1 decembrie, ziua nationala a Romaniei este cea mai potrivita zi sa il scriu. IA Sibiu este un brand drag mie, la inceput de drum, un brand construit de oameni frumosi, pasionati si talentati. Ce este de fapt IA Sibiu? Un magazin de tip concept store, care promoveaza IA. IA cu suflet, ia vie, reinterpretata. Asa cum ii spune si numele este situat in Sibiu, mai exact in Piata Mica nr. 3.

ia ie 5

 

Cand am intrebat-o pe Andreea povestea afacerii mi-a oferit un raspuns aparent simplu insa plin de profunzime: este o afacere care te aduce aproape de sufletul tau. M-a intrigat raspunsul ei si am vrut sa aflu mai multe informatii despre IA Sibiu. Andreea mosteneste dragostea pentru traditie din familie. Bunica din partea mamei a fost cea care prin cantecele vesele pe care le fredona in timp ce-si purta broboada neagra de catifea i-a insuflat dragostea de frumosul autentic romanesc.
ie traditionala

In magazinul din Sibiu, pe langa modele variate de ii mai puteti gasi decoratiuni interioare traditionale, vestimentatie dar si accesorii: sosete din lana, posete de inspiratie traditionala, chiar si instrumente folosite in bucatarie. Ii, stergare, icoane, naframe, broboade, le gasesti pe toate in magazin. Fiecare ie are o poveste si Andreea imi povesteste cum din 15 septembrie de la deschidere si pana acum, a observat ca ia isi gaseste purtatoarea. Ia nu este altceva decat un pas spre redescoperirea valorilor si a traditiilor. Ea face face parte din noi. Este un soi de RMN pentru suflet care te forteaza practic sa iti privesti sufletul. Ia nu este numai un articol vestimentar, este o ancora catre suflet, catre traditie si catre valori. Aduce in acelasi timp: simplitate, versatilitate si traditional.

ie traditionala

ie traditionala

 

In concept store puteti asista sau organiza un atelier sau un workshop pentru ca spatiul a fost gandit astfel incat sa poata gazdui astfel de evenimente. Are un mobilier simplu si util. IA Sibiu isi doreste sa fie mai mult decat un magazin. Vrea sa contribuie la cresterea capitalului cultural. Doreste dezvoltarea unei piete aproape virgine. Sustine mesterii talentati si indemanatici si spera la un echilibru intre suflet si pragmatism. In ceea ce priveste cresterea capitalului cultural se afla in faza de cercetare: cauta producatori de tesaturi traditionale din materiale naturale: in, canepa, bumbac, borangic pentru a aduce traditia in contemporan.

ie traditionala

Pe mine m-a convins Andreea ca IA Sibiu este pe langa un magazin, un spatiu cultural unde poti avea acces la traditie si cultura romaneasca pura, unde se revitalizeaza traditia. Voi merge in week-end-ul dinainte de Craciun in Piata de cadouri si voi merge sa imi caut ia. Programul este generos: zilnic de la 12- 20. Daca totusi programul nu va permite sa ajungeti la Sibiu, in curand se va lansa si magazinul online iar din 15 decembrie veti putea merge la Gift Shop IA Sibiu pentru a alege cadouri pentru cei dragi.

La multi ani Romania!

Photo Credits: Rares Helici

Share This Post

1 Comment

  1. Luiza Olteanu - September 9, 2015

    Thank you very much for your apreciation. I hope you will enjoy my next blog posts! Keep in touch because i am preparing something interesting.

    Best wishes,

    Luiza

Comenteaza!