Bunatati vegane pentru masa de Craciun

Bunatati vegane pentru masa de Craciun

Unul dintre obiectivele mele pentru anul 2014 a fost adoptarea unui stil de viata mai sanatos. Cochetam demult cu ideea de a devein vegetariana. De cateva luni m-am hotarat sa imi iau inima in dinti. Am facut trecerea treptat ca sa imi fie mai usor si cred ca a fost o alegere buna. Cum meniul obisnuit pentru masa de Craciun nu include prea multe optiuni, am rugat-o pe Isabela sa imi recomande ceva gustos, hranitor si simplu de gatit. Aveti mai jos reteta de supa crema de dovleac. Eu ador placinta cu dovleac insa nu m-am gandit niciodata sa gatesc un dovleac altfel. Pentru mine dovleac era sinonim cu placinta. Sunt sigura ca va fi printre retetele mele preferate. Abia astept sa o incerc.
Mai este foarte putin pana la Craciun, asa ca propunerea mea pentru masa de sarbatoare este aceasta supa crema de dovleac, aromatizata cu ghimbir si scortioara. Daca vreti ceva vegan, dar delicios, aceasta este alegrea perfecta!

Supa crema de dovleac

Preparare 20 minute; Fierbere 30 minute; Dificultate: redusa

Ingrediente pentru 4 persoane:
- un dovleac placintar, de aproximativ 1 kg
- o ceapa mica galbena
- apa
- putin ulei de masline
- sare, piper
- o bucatica mica de 1 cm de ghimbir proaspat
- scortisoara
- optional crutoane de paine

Preparare: curatati dovleacul de coaja si de seminte. Il taiati in cuburi potrivite. Ceapa o taiati marunt.
Intr-o cratita cu putin ulei de masline, sotati ceapa pana devine transparenta, adaugati si bucatile de dovleac. Turnati apa cat sa acopere legumele. Acoperiti cratita cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic pana se inmuaie dovleacul. 
Cu ajutorul blenderului transformati totul in crema. Adaugati sare, piper si ghimbir ras dupa gust. 
La sfarsit presarati si putina scortisoara rasa. 
Optional o puteti servi cu niste crutoane de paine si o lingura de smantana! 

supa dovleac
Pofta buna!

Tips and tricks: Orice reteta are nevoie de doua ingrediente secrete: pasiune si dragoste 

Tags: dovleac, craciun, vegan

Share This Post

2 Comments

  1. Luiza Olteanu - February 19, 2015

    Thank you for your good thoughts!

  2. Luiza Olteanu - September 20, 2015

    Ma bucur ca ai retrait amintiri placute cand ai citit reteta. M-ai facut curioasa cu uleiul din seminte de dovleac. Il voi cauta. Unde v-ati petrecut luna de miere? Pare a fi o destinatie interesanta daca ati avut supa de dovleac in meniu.

Comenteaza!