Rochia Frou-Frou, inspiratie pentru volanele din 2018

Rochia Frou-Frou, inspiratie pentru volanele din 2018

Rochia Frou-Frou suna pentru mine ca un desert racoritor. Intre noi fie vorba, arata delicios 🙂 Este exact rochia din care deriva orice rochie cu volane pe care o vedeti acum in magazine. Este o forma suprema de manifestare a feminitatii. Numele este inspirat de la fosnetul pe care volanele si ornamentele din matase il lasau in urma.

Incadrare in timp: inspirata din picturile pictorului francez James Tissot (1836-1902),

Frou-Frou dress painted by James_Tissot-L'ambitieuse 1883-1885

 

in 1938: Bate Davis poarta creatia Orry-Kelly in ecranizarea Jezebel.

Frou Frou Dress Jazbel worn by Bate Davis

La numai un an dupa, in anul 1939, rochia Frou-Frou apare intr-o alta ecranizare celebra: Gone with the wind (Pe aripile vantului) Purtata cu multa gratie de Vivienne Leigh in rolul lui Scarlet O’Hara.

scarlett-ohara-white-dress-gone-with-the-wind frou frou

Referinta mea preferata este insa rochia Frou-Frou purtata de Joan Crowford in 1930 in ecranizarea Letty Lynton. Aparitia a reprezentat un manifest de curaj la adresa hainelor austere si a siluetei masculine conturate in perioada respectiva. Tocmai acesta este motivul pentru care este preferata mea. Pentru ca subliniaza cel mai bine similaritatea cu momentul actual in care fosnetul care cheama feminitatea a aparut din nou.

Letty-lynton-Joan Crowford

Nostalgia crinolinei pe care rochia Frou-Frou o poarta se pare ca a condus la revolutia stilului realizata de Dior in 1947 prin New Look.

Chiar si talentatul Alexander McQueen si-a gasit inspiratia in fosnetul misterios al rochiei Frou-Frou si a declinat volanele din matase pe rochia Qyster in colectia SS 2003. Rochia Oyster are ceva din fragilitatea pe care McQween a invatat-o la Ginenchy si ceva amazonian, nebunesc.

Alexander McQueen 2003 spring summer Oyster dress

In 2007 reia influentele Frou-Frou:

 

Exemple din actualitate:

Erdem SS2018 violet Frou-Frou Dress

Erdem SS2018

 

Erdem SS2018

Erdem SS2018

 

PreeN mint SS 2018 Frou-Frou Dress

Preen SS 2018

 

Rodarte Spring Summer 2018

Rodarte Spring Summer 2018-Colectia mea preferata de anul acesta

Putem oare vorbi si despre salopeta Frou-Frou?

 

Preen Frou Frou jumpsuit

Preen SS 2018

Ce se poarta in sezonul primavara-vara 2018? Volanele sunt de departe tendinta principala. Volane si transparente, volane aplicate la terminatia manecilor, volane la poalele rochiilor, fuste din volane suprapuse si volane cu volane. Tendinta din 2017 se continua si anul acesta asa ca daca vrei sa porti volane cu stil, ai aici toate informatiile de care ai nevoie.

Photo Credits: Pinterest

Share This Post

Comenteaza!