Coaching pentru încredere de sine sau mersul pe sârmă într-o lume în care toată lumea îți spune cum TREBUIE să fii.
Persoanele care nu își trăiesc în adolescență criza identitții, se iau cu viața fără să știe neapărat cine sunt. Apoi vine viața și îi ia pe ei prin surprindere. Astfel dacă nu au avut șansa să își contureze propria identitate, reiau criza identitară la maturitate. Se mai numește și criza vârstei de mijloc și se declanșează în jurul vârstei de 40 de ani. Și oamenii caută să recupereze lucrurile, momentele, evenimentele și trăirile ”restante”. Toate astea pentru a-și da seama cine sunt. Majoritatea femeilor care traversează vârsta de mijloc și ajung la mine, vin ca să descopere cine sunt. Bărbații pe de altă parte, au un sine mai conturat dar vin ca să învețe cum să integreze dimensiunea estetică în viețile lor.
Un proces de coaching pentru încrederea în sine are la bază (re)descoperirea de sine, analizarea valorilor personale, identificarea și prioritizarea acestora. Nu veți găsi pe site acest serviciu ca atare. Ziceam mai sus că seamănă cu mersul pe sârmă. Ei de fiecare dată este mereu altă sârmă. Fiecare proces este unic. Nu are o rețetă însă practic este un mix dintre Style Coaching și Consiliere Psihologică.
Ești o persoană valoroasă doar pentru că exiști!
Poate nu ți-a spus nimeni până acum, dar DA! Este adevărat. Ești o persoană valoroasă doar pentru că exiști. Mergi în fața oglinzii sau ia telefonul și pune-l pe funcția de selfie, spune-ți asta cu voce tare și observă ce se petrece cu tine. Lasă-mi un mesaj cu trăirile pe care le-ai avut! Acum să ne întoarcem la articol.
Atenție! Stima de sine este necesar să fie plasată într-un context, este necesar să fie analizată și evaluată în raport cu comportamentele, rezultatele sau acțiunile noastre și nu să se suprapună peste identitate. Ce vreau să spun cu asta? Am luat o decizie de investi in X afacere. Am piedut banii. Decizia a fost greșită. Nu eu sunt o persoană greșită. Decizia poate deveni bună doar atunci când trecem prin pierdere nu peste pierdere. Fără să procesezi de ce nu ai reușit, ce ai nevoie să adaugi sau să elimini pentru a avea rezultatele dorite, te învârți într-un cerc și tot încerci lucruri. Nu degeaba majoritatea oamenilor care ajung la mine îmi spun: ”când am ajuns pe pagina ta, chiar am simțit că poți să mă ajuți cumva!” Pentru că eu nu încerc. Eu învăț și testez! Apoi învăț și îmbunătățesc! Iar ciclul acesta nu se oprește niciodată pentru că sunt atâtea lucruri intersante de descoperit!. Pentru că îmi place să învăț și pentru că până la urmă, eu sunt Rebrand Yourself! Mai jos este diagrama încrederii de sine pentru femei pe care am conceput-o după ani întregi de studiat și lucrat zi de zi cu oameni care navighează prin și cu aceste concepte și constructe, chit că uneori am fost și eu parte din acești oameni cu care am lucrat.
Condiția de bază ca să ai încredere de sine este să existe un sine!
Este prima dată când scriu un articol în 2 capitole dar toate lucrurile au un început. Urmează dimensiunea mai practică a ceea ce am scris mai sus. Tocmai am terminat de citit Darul Psihoterapiei de Irving Yalom. O carte excelentă! Ca un manual pentru terapeuți. Și realizez cât de mult sens să includ în acest articol o parte din concluziile pe care mi le-am notat după ce am terminat de citit cartea. Lectura mi-a dat o doză extra de dopamina. Așa de puternică încât mă face să mă simt un super erou în lumea interioară. Mi-a activat super eroina interioară, care dorește să facă lucruri magice. Mă și vad în interior plonjand peste temeri și peste semne de întrebare cu dorința de a fi o secunda mai deșteaptă și cu realizarea că sunt doar un pic mai puțin neștiutoare. Mă bucur de vântul plăcut din creier care îmi pune energie în pupă și mă apuc din nou de scris la acest text care a așteptat până azi cuvintele potrivite fix cum multe dintre femeile care ajung la mine, așteaptă un moment ideal de purtat rochia aceea specială. Cu toții avem probabil ceva valoros ce amânăm sau păstrăm pentru mai târziu sau pentru un moment mai bun ori pentru momentul ideal.
Cumva după ce mă opresc din plonjat, am un puseu de recunoștința și de mândrie față de parcursul devenirii mele profesionale și încep prin a vă spune lucruri despre mine pe care cel mai probabil nu le știți și nici nu sunt ușor de ghicit. Am lucrat timp de 7 ani în industria medicală- farmaceutică. Am fost zi de zi în contact cu durerea, cu suferința, cu nașterea dar mai ales cu moartea până am înțeles că este un continuum și in funcție se cum ne uităm la el rămâne cerc sau se transformă în spirală ascendentă.
Am înțeles în acest timp, că medicii care aveau rezultatele excepționale cu pacienții și pe a căror mână m aș fi lăsat sunt cei care pricepuseră că omul este mai mult decât corpul lui. De asemenea percepeau că un corp funcțional și sănătos este mai mult decât aparatul sau sistemul de care aveau grijă. Multă vreme am avut senzația că am „pierdut” timp lucrând în cu totul alt domeniu decât îmi era destinat. Apoi am înțeles că acea perioada de lucru cu oameni cu un ego foarte ridicat, îmi servește minunat acum să lucrez cu atașamentele oamenilor față de o anumită identitate, față de o anumită estetică sau față de anumite branduri ori statusuri sociale. Pe de altă parte, abordarea aceasta multidisciplinară mi-a rămas în sânge așa că recent am adăugat dimensiunea psihologică. Iar ceea ce îmi place cel mai mult să lucrez este coaching pentru încrederea de sine. Pentru că este cel puțin la fel de important să te simți bine dacă nu chiar mai important decât să arăți bine. Fericirea transpare, apare și răsare pe chipul oricui iar un zâmbet din suflet ține loc de cel mai reușit machiaj.
Trăiește acum și bucură-te de ceea ce ai, de cine ești și caută să fii cât mai aproape de adevărul personal. Îndepărtează-te de așteptarea momentelor ideale și de căutarea perfecțiunii cu gândul că ai timp. De fapt nu ai! Corpul uman este un organism viu și este într-o stare de perfectă funcționare numai când moare. Până atunci, bătăile inimii, stările, ideile provoacă suisuri și coborasuri. Ați văzut vreodată un EKG? Dacă da, atunci știi că viața este un șir continuu de suișuri și coborâșuri care dau ritm și melodie fiecărei zile.
Rostul meu este să le ofer oamenilor cu care lucrez perspectiva despre corpul lor ca un organism iubibil, nu perfectibil. Despre cum să fii versiunea ta preferată, cu kilogramele pe care le ai,nu despre versiunea ta perfectă sau cea mai bună. Pe baza unor criterii interne, personale și unice. Stabilite în funcție de valorile tale. Centrate pe interior nu pe exterior. Cât despre exterior…Știți despre cine se vorbeșe numai de bine? Despre oamenii despre care în spațiul nostru cultural se spune ”Dumnezeu să-i ierte.” Așa că lasă să moară versiunea ta care nu e preferată și hai să o aducem la lumină pe cea în acord cu prezentul tău.
Un proces de coaching pentru încrederea de sine este despre a fi versiunea ta preferată, nu perfectă.
Corpul uman este un organism viu, mereu în mișcare și schimbare. Perfecțiunea este iluzorie, dar versiunea ta preferată este reală. În coachingul pe care îl ofer, îți arăt cum să te conectezi cu corpul tău într-un mod autentic, să îți accepți și să îți iubești identitatea. Vrei să începi acest drum al acceptării de sine? Scrie-mi acum pentru a stabili o întâlnire!
Photo Credits: Pinterest și arhivă personală