Cristina Neagu- Lectie de leadership

Cristina Neagu- Lectie de leadership

Cristina Neagu este un motiv de fericire constant pentru mine. Si cred ca nu doar pentru mine pentru ca tocmai ce a scris istorie. Este pentru a treia oara “Cea mai buna jucatoare a anului” distinctie acordata de IHF- International Handbal Federation, pe baza parerii specialistilor dar si a publicului. Cristina este singura handbalista din Romania care a castigat vreodata aceasta distinctie. Cred ca nu este deloc intamplator ca premiul se acorda din 1988, exact anul nasterii ei.

CN 008

Dintre toti sportivii romani din toate timpurile, cel mai mult o admir pe Cristina Neagu. Nu pot spune doar ca o admir. O iubesc pentru ca Neagu nu neaga! O iubesc pentru ca isi asuma tot ceea ce este! Tot ceea ce nu este! Tot ceea ce isi doreste! Reuseste cu un formidabil succes sa isi transforme vulnerabilitatile in calitati si este ca o pasare Phoenix. Imediat dupa ce in 2010 primise (la doar 22 de ani) pentru prima data titlul “Cea mai buna jucatoare a anului” acordat de IHF (Federatia Internationala de Handbal) Cristina Neagu s-a accidentat. A suferit mult in perioada de tratament si de recuperare insa a reusit sa revina la calitatea jocului cu care ne obisnuise si chiar sa se autodepaseasca. Efortul, increderea, munca si talentul sau au fost rasplatite cu cea de-a doua distinctie “Cea mai buna jucatoare a anului” acordat de IHF pentru anul 2015.  Iar acum  aceeasi distinctie si pentru 2016.

Cristina Neagu 13

Incerc sa nu ratez meciurile televizate in care joaca pentru ca e o plecere sa o vezi jucand. Pare asa simplu :D.  Urmaresc si interviurile. Mereu accentueaza importanta echipei pentru succes si le multumeste coechipierelor pentru contributie. Chiar daca de multe ori inscrie 10 goluri din 28. In acelasi timp, mereu isi seteaza obiective marete atat personale cat si de echipa si lucreaza pas cu pas pentru indeplinirea lor. Pana acum i-a iesit de minune! De cele mai multe ori coordoneaza jocul de pe pozitia de inter stanga. Marcheaza cu o usurinta incredibila, de parca s-ar fi nascut pe teren. Da pase decisive si inscrie mai tot timpul in momentele cheie ofererind echipei increderea de care are nevoie.

cn 02

Incepand cu sezonul urmator, adica din toamna 2017 va juca la CSM Bucuresti. Anul trecut dupa un traseu modest la inceput de campionat, CSM ne-a surprins atat de placut incat dupa ce s-a calificat in etapa Final Four am mers la Budapesta sa vad cum castiga Liga Campionilor. Si au castigat-o! A fost emotionant, palpitant si am fost extrem   de fericita.

Cristina Neagu CSM

CN08

Cristina Neagu CSM

Luiza Olteanu Rebrand Yourself

Un alt lucru pe care il admir la Cristina este diplomatia si tenacitatea. Dupa ce s-a anuntat mutarea ei de la ZRK Buducnost Podgorica ce a facut presa romana? A inceput sa faca speculatii cu privire la salariul ei. Ba mai mult, au mers pana intr-acolo incat sa speculeze faptul ca a venit pentru bani. Hai sa vedem ce a mai facut presa? Un mare post TV, la care prezinta de la Adam si Eva stirile o doamna tunsa bob pe care o cheama Andreea pune un mare titlu: “Cristina Neagu castiga pentru a treia oara “Balonul de Aur”, facand o comparatie cu fotbalul. Ce a mai facut presa din Romania in trecut? A speculat dupa accidentari ca nu va mai putea juca niciodata. Dupa ce si-a revenit, au numit-o “Messi” a handbalului. (de parca ea, Cristina Neagu nu ar avea un brand suficient de puternic in lumea sportului). Ce credeti ca a facut Cristina Neagu? Le-a atras atentia politicos de fiecare data. Mesajele ei au fost: ca ea doreste sa fie Cristina Neagu si nu doreste sa fie facute paralele cu nimeni si ca si-ar dori ca presa sa discute despre actiunile ei sportive. Cu alte cuvinte a facut apel la normalitate, bun simt si adevar.

Cristina Neagu 05

Nu m-am intrebat de ce iubesc atat de mult handbalul. In ultima perioada am pus-o pe seama faputului ca iubitul meu este fost jucator de handbal (Yes, I know! You hate me bitch :)) ) Imi place pentru ca ma defineste:

-este un joc de echipa: eu consider ca doar alaturi unii de ceilalti putem deveni mai buni

-in proportie de 90% toate jucatoarele participa la soarta meciului, inclusiv cele de pe banca.

-fara strategie si planificare nu faci altceva decat sa joci la noroc

P.S. Acum cred ca e lesne de inteles ca o admir nu doar pentru ca sunt contemporana cu ea si pentru ca joaca un handbal fantastic. O ador si pentru ceea ce este in afara terenului. O sportiva cu stil si un lider innascut!

Cristina Neagu 03

Photo Credits: https://www.facebook.com/cristinaneaguofficial si arhiva personala

Share This Post

Comenteaza!