Hainele cele noi ale bunicii

Hainele cele noi ale bunicii

Am un prieten bun care e un designer talentat si mi spune mereu: Luiz, termina cu babismele! Arata-ti corpul! N-am ce sa fac si trebuie sa recunosc: are un pic dreptate. Ador perlele, carourile, esarfele, orice articol vestimentar tricotat, puloverele cu nasturi, vestele si anul acesta toate sunt in super trend. In sfarsit pot sa imi port hainele bunicii fara sa mai fiu apostrofata (sper). Le purtam si pana acum dar eram mereu trasa de urechi. Ha ha ha! Abia astept sa-i vad reactia cand va vedea articolul asta.

Podiumurile si fashionistele internationale s-au mai lipit de un trend: cu sosetele la vedere. Si mai ales sosete pana la genunchi. Asta este cam babesc  pana si pentru mine. Auzi, sa-mi acopar eu gleznele de gazela inclusiv vara. Sa nu se vada lucratura la gamba de 2 ani de exercitii? Initial am zis ca e un micro trend in 2018. Am sperat sa dispara insa este chiar si mai prezent in 2019.

Gucci Resort 2018

Gucci Resort 2018

Viviene Westwood Spring Summer 2018

Viviene Westwood Spring Summer 2018

Prada, Spring Summer 2019

Prada, Spring Summer 2019

Mark Jacobs, Spring Summer 2019

Mark Jacobs, Spring Summer 2019

Evident ca nu-mi doresc sa aratati ca niste bunicute. Asa ca tineti cont de cateva lucruri atunci cand purtati ceva care aduce cu hainele bunicii :

  1. Puneti un singur produs vestimentar de acest tip intr-o tinuta.
  2. Alegeti culori pentru a schimba dinamica tinutei.

hainele bunicii jacheta

3. Daca hainele de bunicuta nu va plac, puteti sa optati pentru perle. Multe perle.

perle si pulover

Fashion Icon Alexa Chung este master of grandma style. Reuseste cumva sa faca sa arate bine pe ea hainele babesti si sa le dea un aer actual.

alexa chung sweater

Alexa

Iar acum apare intrebarea de foc: unde gasim astfel de haine? Le designerii romani asa cum va recomand mereu. Pentru ca gasiti caliate, ingieniozitate si design incredibil. Reinterpretari pline de imaginatie si de stil. Preferata mea este rochia Smaranda Almasan.

Rochie Smaranda Almasan 210 euro

Rochie Smaranda Almasan 210 euro

rochie PNK

Rochie PNK Casual, 623 ron

Rochie Parlor 1470 ron

Rochie Parlor 1470 ron

La vintage shop-uri sau second hand-uri. Pentru asta aveti nevoie sa le urmariti zilnic pentru ca produsele se vand imediat. Puteti gasi ceva interesant chiar la bunicile sau matusile noastre in dulap. Am mai scris si mai demult despre fashion sustenabil si cum sa-ti faci o garderoba noua fara sa cheltui aproape nimic.

Sacou vintage cu flori, 40 ron

Rochie vintage din in cu nasturi, 40 ro

Rochie cu nasturi, 30 ron

Daca salivati la piesele vintage le gasiti pe pagina de Instagram linii_clothes

Gasiti hainele bunicii inclusiv la brandurile de mass market din mall-uri. Verificati eticheta unde este trecuta compozitia si cautati etichetele cu inscriptia “ecofriendly” sau “organic fibres”. Industria fashion este a doua mare industrie poluanta dupa cea petroliera. Voi scrie asta in toate articolele pentru ca vreau sa afle toata lumea asta si vreau sa va schimbati obiceiurile de cumparaturi. Urmeaza un articol despre cum este cel mai bine sa iti alegi hainele.

Rochie Stradivarius 139.90 ron

Rochie Stradivarius 139.90 ron

Geanta Zara 99.90 ron

Geanta Zara 149.90

Photo Credits: Pinterest, https://www.bandofcreators.com/ro/, http://smaranda-almasan.com/, www.zara.com/ro, www.stradivarius.ro

 

Share This Post

Comenteaza!