Sustenabilitatea este o necesitate nu o alegere sau un moft!

Industria fashion este cea mai poluantă după cea petrolieră iar eu și cu tine contribuim la poluare masivă. De fiecare dată când utilizăm shopping-ul pe post de terapie, de fiecare dată când înlocuim golurile emoționale cu piese vestimentare, devenim parte din procesul de sufocarea Planetei. De fiecare dată când comandăm si S și M doar pentru că transportul și returul sunt gratuite. Doar pentru că ne lipsește exercițiul de a lua decizii sustenabile.

Ca style coach mare parte din activitatea profesională înseamnă consiliere vestimentară. Asta înseamnă fac parte și eu parte din industria fashion și mă simt responsabilă să lucrez împreună cu tine la reducerea deșeurilor textile.

Este nevoie de 7000 de litri de apă pentru producerea unei simple perechi de jeans!

În 2 ani de spălare săptămânală se consumă 1600 de litri de apă.

Se folosesc aproape 2 tone de chimicale anual pentru proucția pieselor din denim.

Tu câte perechi ai în dulap?

Adu-ți aminte ce munți de denim sunt în mall-urile la reduceri. Fascinată deja de această informație? Află mai multe despre moda sustenabilă din video de mai jos. L-am filmat la Victoria and Albert Museum, expoziția Fashioned from Nature.

Tu te întrebi vreodată ce se întâmplă cu produsele care nu se vând?

Atelier de croitorie specializat în reparații și în retușuri

atelier de croitorie

atelier de croitorie

Am ales Retuș Art pentru că este sustenabil la pătrat ceea ce face această afacere parte a The Social Incubator. Pe de o parte oferă pieselor tale vestimentare o șansă nouă iar ție o șansă unică de a avea cel mai bun fitting chiar dacă nu sunt croite pe măsurile tale. Pe de altă parte contribuie la ecosistemul social și le oferă susținere tinerilor din sistemul instituționalizat: centre de plasament, orfelinate, familii nevoiașe o perspectivă mai luminoasă asupra vieții și mai ales acces la educație de calitate.

Una este să mergi la retușat într-o croitorie la întâmplare, alta este să mergi într-un atelier de croitorie specializat pe retușuri și reparații. Este ca și cum te-ar opera la genunchi medicul de familie. Parcă ai vrea să ajungi la un chirurg ortoped!

Îmi fac haine pe măsuri de 20 de ani, recunosc țesăturile cu ochii închiși, știu să fac un tipar, să cos la mașină, am propria echipă cu care produc piese bespoke sau made of measure. Mă pasionează piesele vestimentare  până la cele mai fine detalii. Și vă spun sigur că este mult mai greu să repari sau să modifici un produs decât să îl faci de la zero. Să iasă la fel sau chiar mai bine decît inițial, asta este o artă. Asta RetușArt pentru hainele tale: un atelier de croitorie unde pasiune se întâlnește cu măiestria, răbdarea și imaginația.

Află cum poți să faci bine alături de Comunitatea R@Y

 

* Ești deja în Comunitatea Rebrand Yourself și îți place schimbarea? Anunță-ne că vrei să te implicăm în proiecte sustenabile!