Laboratorul de Arta -Povesti pentru oameni mari

Laboratorul de Arta -Povesti pentru oameni mari

Laboratorul de arta pentru mine inseamna in primul rand Tatiana Gingarasu. Ea este unul dintre putinii oameni pe care i-am cunoscut prima data in online si apoi in offline. (Asa sunt eu mai de moda veche). Ea e o tipa faina si la un moment dat am primit o invitatie pe Facebook la un eveniment de lansare: “Laboratorul de Arta“. Ha! Ce o mai fi si asta? Este o comunitate cu si despre artisti infiintata in octombrie 2016 cand 7 oameni, colegi la un curs de actorie, 7 oameni cu background diferit: de la inginer la educatoare au format o echipa. Pentru echipa, Tatiana reprezinta un conector intre artisti, publicul larg si comunitate.

laboratorul de arta

 

Echipa nou formata a plecat la drum cu doua obiective: 1) o comunitate de sharing experience si best practices pentru artisti si 2) organizarea unor evenimente pentru publicul larg.

Pana acum au fost trei astfel de evenimente pentru public iar eu am participat la doua dintre ele. Stiti cum a fost? Ca si cum as fi pornit o masina a timpului si spatiului si m-as fi teleportat undeva. Undeva departe de amalgamul din Bucuresti. Ei undeva-ul asta este o zona in care se respira si exprima arta. Arta la modul tangibil. Ai posibilitatea sa cunosti omul de pe scena si sa intelegi cum ia nastere emotia pe care ti-o transmite.

Serile de povesti cu artisti, asa cum le cheama pe evenimentele pentru publicul larg au intrare libera si te costa doua ore si putina curiozitate cu inscriere in prealabil pe pagina de Facebook a comunitatii. Cele doua la care eu am fost s-au organizat in aer liber, pe terasa. Ultima data a fost la Verona si mie una mi-a placut mult. Va voi povesti despre ea pentru ca a fost recent si mi-e proaspata in minte si in suflet. In primul rand invitat a fost Dan Byron a carui muzica o ador.

Dan Byron

In afara de versurile naucitoare e o chestiune care ma impresioneaza la muzica Byron: e o muzica pentru toate generatiile pentru ca muzica lor este despre dragostea de viata. Ce mi place este ca muzica lui Dan nu vine din suferinta ci din iubire. Iar pt mine asta e arta. Cu toate ca (din pacate) nu ne-a cantat, el ne-a incantat.  Cele doua ore petrecute in Gradina Verona mi-au schimbat starea de spirit total. Am plecat relaxata si increzatoare.

Luiza Olteanu Rebrand Yourself

Pe langa muzica geniala admir la Dan Byron determinarea si increderea nemarginita in munca lui. Cred ca deja a transferat catre mine 1% din determinarea lui 🙂

Dan Byron

Am aflat de la el si de unde ii vin ideile. Nu crede in inspiratie. Inspiratia e un exercitiu si evident, bine zicea Picasso: inspiratia vine, dar trebuie sa te gaseasca muncind pentru ca Thomas Edison mai tehnic, spunea acelasi lucru: 99% perspiration 1% inspiration. Evident, ideile au nevoie de provocare iar pentru Dan provocarea este sa creeze pe ceas: aceeasi perioada de timp, pe ceas, in fiecare zi dimineata. Reteta este sa se reia ideea cu mintea limpede a doua zi si tot asa pana la forma desavarsita. Studiile de neuropshihologie arata ca suntem cei mai creativi exact in momentul in care ne-am trezit cand suntem inca in stare de veghe cu alte cuvinte buimaci asa ca va recomand sa aveti ca mine pe noptiera ceva de scris si o agenda.

Cea mai interesanta chestie pe care a zis-o Dan in cele doua ore a fost definitia artei prin ochii lui: “arta aduce lumea impreuna“. Well… this is real philosophy. Sa spui atat de multe in atat de putine cuvinte.

Ce m-a uimit cel mai mult la Dan?

Cum reuseste sa fie extrem de modest fara a fi umil si fara a fi fals.

Si pentru ca mintile luminate gandesc la fel, ca sa se perfectioneze ce credeti ca face? Citeste! Si evident, canta pe scena. Exerseaza in fata publicului.

O data in viata mea am ajuns undeva cu mult inainte de incepere asa ca m-am asezat pe unul dintre cele mai bune locuri. Pentru punctualitatea mea am fost rasplatita cu un autograf de la un artist de nota 10.

Rebrand Yourself

Atmosfera a fost grozava iar in comunitate se incurajeaza diversitatea. Cu cat mai multe manifestari ale artei cu atat mai bine. Asa ca invitatii de ultima data au primit portrete 🙂

24 35

Stiu ca va place ideea Laboratorului de Arta asa ca va spun cateva dintre planurile de viitor din acest moment:

-cursuri de actorie

-curs de miscare- dans contemporan

-curs de actorie pt adolescenti

-curs foto

-proiectii de film

-curs de pictura pentru copii

In paralel lucreaza la o piesa de teatru celebra despre care veti afla mai multe la momentul potrivit 😉

Late update: Echipa este formata acum din 8 membri.

Si la cum i-am vazut de entuziasmati sigur mai urmeaza si alte bunatati.

Tips And Tricks: A se asculta piesele de mai jos dupa citirea articolului 🙂

Photo Credits: Vlad Catana Photography si arhiva personala

Share This Post

Comenteaza!