Afla care este super puterea unei femei de succes

Afla care este super puterea unei femei de succes

Super puterea unei femei de succes consta nu in cat de puternice sunt, nici in cat de bogate sunt, nici in cat de celebre sunt ci in cat de feminine, autentice si fericite sunt.

Astazi este 8 martie si vreau sa va incurajez sa va cultivati feminitatea. Sa va bucurati de faptul ca sunteti femei, sa va iubiti si va simtiti bine in pielea vostra. Am pus mai jos un video TEDex The power of vulnerability (Puterea vulnerabilitatii)-Brene Brown. Mie mi-a schimbat fundamental modul de a ma autoevalua, modul de a interactiona cu cei din jurul meu. Asta pentru ca dupa ce l-am vizionat de cateva ori cu ochii in lacrimi si cu sughituri mi-am dat seama ca e atat de eliberator sa iti dai voie sa fii de ajuns exact asa cum esti. Cu imperfectiuni, cu vulnerabilitati cu temeri, cu greseli si cu vise. Mai ales cu vise pentru ca fara ele nu pot si nu vreau sa traiesc. Definiti-va propriile notiuni despre succes, fiti femei de succes asa cum va doriti voi. Faceti ceea va doriti fara corvoada perfectiunii. Lucrati pentru visele si pentru viata pe care v-o doriti.

Pentru femeile din Romania, iubirea de sine poate reprezenta un act de curaj. Crestem cu ideea ca daca nu esti martira, daca nu esti la dispozita tuturor, daca nu faci ce se asteapta ceilalti sa faci, esti egoista. Iubirea incepe cu noi insine, indiferent ca suntem femei sau barbati. Cu atat mai important pentru femei pentru ca ele devin mame si transmit mai departe un model de autoperceptie. Femeile fericite sunt femei de succes. Succesul vine atunci cand te cunosti pe tine insati, cand te iubesti pe tine insati si cand te bucuri de asta impreuna cu cei din jurul tau. Va recomand cartea Mihaelei Stroe pe care o ador si o admir: “Fii pe primul loc in viata ta!” E o modalitate perfecta sa incepi sa schimbi perspectiva dictata de societate.

Si eu am uneori momente in care ma simt pusa la zid pentru ca sunt sensibila. Momente in care se face misto de minte pentru ca ma face fericita un apus de soare frumos. Aleg sa ma bucur de ceea ce primesc si sa-i las pe cei cu mistourile sa traiasca la randul lor dupa cum considera.

Cred cumva ca eu am ales sa imi asum feminitatea si sa ma bucur de ea de cand eram copil. Ca sa va distrez putin am o poveste hazlie. Discutie intre mine cand aveam in jur de 5 ani si o matusa care mi-e tare draga:

*Conversatie purtata in fata unei manastiri din Moldova unde matusa mea nu a fost primita pe motiv ca avea unghiile date cu oja (de unde si discutia) iar eu am ales sa raman cu ea afara:

Eu: Dar tu nu ai unghiile facute. Tu ai unghiile cojite. De ce ai unghiile cojite?

Ea: Pentru ca am facut zacusca si nu am mai avut timp sa mi le fac din nou cu oja.

Eu: Vai! Pai o femeie are nevoie in primul rand de timp pentru ea, sa se ingrijeasca si dupa aceea sa faca treaba.

Ea: Am sa te vad eu cand vei fi mare!

De fiecare data cand ne intalnim imi ia unghiile la control sau ne amuzam pe tema asta. Astazi mi-am pus ceasul cu 30 min mai devreme ca sa-mi refac unghiile si mi-am adus aminte de aceasta conversatie. E mult mai haioasa cand o povestesc prin grai  viu. Parca asa scrisa isi pierde din farmec. Momentan insa am o relatie unilatarala cu camera. Ea ma iubeste pe mine pentru ca vorbeste lumea ca sunt fotogenica. Eu insa nu ma simt atat de in largul meu in fata camerei cum ma simt printre oameni sau ascunsa in spatele paginii pe care o citesti.

Photo Credits: Bogdan Iacob

S-ar putea sa iti placa si articolul: Pana la ce varsta poti sa fii la moda

 

 

 

Share This Post

Comenteaza!