Terapie prin teatru

Terapie prin teatru

O piesa de teatru este modalitatea prin care ne conectam cu noi insine, dar si cu ceilalti.

Mi-a placut mereu teatrul. De fiecare data cand ajung intr-o sala de teatru ma simt ca intr-un loc magic, sfant. Astept cu sufletul la gura sa inceapa piesa si am emotii. Emotii teribile cum nu am nicicand. Cumva retraiesc momentele din copilarie cand jucam in trupa de teatru de la Palatul Copiilor. Au fost momente minunate cand pentru prima data mi-am dat seama de puterea creatoare din mine. Acum de fiecare data cand merg la o piesa de teatru ma simt ca intr-un exercitiu de introspectie, empatie si imaginatie.

La finalul anului trecut, Laboratorul de Arta mi-a oferit o extraordinara supriza. “Hamlet si noi” este una dintre cele mai bune piese de teatru pe care am vazut-o in ultimii ani. Atat de buna incat am fost de doua ori in decurs de 3 saptamani sa o vad. E profunda, magistrala!

Evident ca n-am sa fiu spoiler insa….am sa va spun de ce mi-a placut atat de mult: surprinde genial lipsa de substanta si cultura din societatea in care traim si implicatiile de rigoare. In al doilea rand, cea de-a doua vizionare a fost la 3 zile dupa moartea Regelui Mihai. Spectacolul a fost pus in scena la Palatul Regal, in incinta Muzeului de Arta. Am plans in reprize si am realizat ca s-a inchis o etapa din societatea romaneasca. In al treilea rand, in cele 3 ore si 10 minute, piesa te trece prin diferite teme existentiale: relația cu autoritatea, familia, moartea, renașterea.

oznor

Aveti sansa sa vedeti din nou spectacolul-laborator al Antoanetei Cojocaru. Manifestul pentru cultura si arta continua prin intermediul piesei “Hamet si noi”.

Unde?

Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO “Nicolae Bălcescu” , adresa: Str. 11 Iunie, nr. 41, Sector 4, București

Cand?

Marți, 20 martie si miercuri, 21 martie, orele 19.00

Cum?

Biletele se gasesc in format electronic pe https://www.iabilet.ro/bilete-hamlet-si-noi-32613/ pentru spectacolul din 20 martie sau https://www.iabilet.ro/bilete-hamlet-si-noi-32619/ pentru spectacolul din 21 martie. Bilete se pot achizitiona si in seara spectacolului, cu rezervare la numărul de telefon: 021.336.43.40.
Prețul unui bilet : 20 RON.

Fa-ti un cadou tie insuti! Lasa-i pe cei de Laboratorul de Arta sa iti ofere o experienta interesanta si intensa prin aceasta minunata piesa de teatru.

mde

oznor

 

Photo credits: Arhiva personala

 

Share This Post

Comenteaza!