Moda sustenabila la targul V Fair

Moda sustenabila la targul V Fair

Moda sustenabila inseamna: Recycle, Reuse, Remake, Reimagine – Fashion

Anul trecut pe vremea eram la Londra unde imi dormeam cu nerabdare sa vad expozitia despre Frida Khalo de la Victoria&Albert Museum.

sdr

A fost o dezamagire totala pentru ca nu era nici un tur ghidat si abia cu chiu cu vai mi-au dat voie sa fac  vreo cateva fotografii cu telefonul. De necaz nici nu am mai avut energie sa scriu despre expozitie. Dar nu e vremea trecuta. Am inca notitele. Ce m-a impresionat in schimb a fost From fashion to nature.

O expozitie despre moda sustenabila. O expozitie imensa si minunata. Am plecat cu atlasul expozitiei si cu dorinta in suflet de a gasi modalitati de a recicla si de a reduce impactul fast fashion. Industria modei este cea de-a doua cea mai poluanta dupa cea petroliera. Imi doresc sa gasesc variante de moda sustenabila nu doar pentru mine, pentru tine si pentru clientele mele. Pentru comunitatea in care traim. Am mai scris despre curentul fast fashion si despre alegeri intelepte.  Acum insa am vesti grozave.

Moda sustenabila este cool! Sa porti second hand sau vintage ori sa-ti reutilizezi hainele pentru a-ti confectiona altele este un exercitiu de creatie si de responsabilitate.

Studentii de la Unarte, Facultatea de Arta din Bucuresti, Sectiunea Moda, pregatesc un proiect din haine reciclate pe care le puteti cumpara si admira la targul V Fair. Este V for Vintage care s-a rebranduit si are un nume nou. Fac niste lucruri minunate pentru moda sustenabila din Romania. Ca si la editiile trecute vor avea un stand special amenajat. Data trecuta mi-am cumparat de la standul lor o jacheta albastra superba, din catifea reiata pe care abia astept sa o port din nou toamna asta. In caz ca vreti un preview al produselor am vesti bune. Poti deja sa rezervi produse pentru probat. Sunt activi in Social Media si pagina lor de Instagram este awearxvfair ii gasesti si pe Facebook cu acelasi nume.

Produsul meu preferat este acest trenci din jeans reciclatAndreea Ivan, prietena mea, studenta anul 2 este fauritoarea lui. Sunt atat de mandra de ea incat mi-am dorit sa-ti arat si tie cat de talentata e.

moda sustenabila Ivan Andreea

Imi place atat de mult trenciul incat aproape ca il vreau doar pentru mine. Il ador pentru estetica, pentru mix-ul de culori, pentru printuri si pentru mesajul de pe spate: This garment stands for all the little changes you can make in order to help this planet. Become more responsible with the way you buy and wear your clothes. Think about it: you throw it away but it still lasts!

Screenshot_20191028_224017

moda sustenabila ivan andreea jeans coat

Tu faci ceva pentru ca dulapul tau sa aiba un continut mai sustenabil? Ti-ar placea sa iti mai dau si alte variante de a reduce impactul poluant pe care il au hainele?

Photo Credits: Marius 

Share This Post

Comenteaza!